Ako nosiť saténové sukne v miliónovom vzhľade

Saténová sukňa má v sebe hneď niekoľko skvelých benefitov. Že neviete aké to sú? Čítajte ďalej a dozviete sa o tom viac. Saténová sukňa je mimoriadnym  kúskom v dámskom šatníku,  je dokonale elegantná, všestranne použiteľná, maximálne ženská a navyše neustále trendová takže ak už si máte vybrať dámsku sukňu, ktorá bude reprezentovať tento kúsok vo vašom šatníku tak jednoznačne siahnite práve po saténovej sukni. 

V tomto článku sa spolu pozrieme na rôzne strihy saténových sukní, ako postupovať pri výbere farby a  materiálu. Pozrieme sa na to ako nosiť a s čím kombinovať saténovú sukňu a v neposlednom rade vám poradíme ako vytvoriť dokonalý outfit, aby ste v saténovej sukni vynikli v každej situácii.

 

Rôzne strihy saténových sukní

introducing-(3)_optimized

Keď vyberáme saténovú sukňu je dobré mať na pamäti, že existuje viacero strihov a prevedení z ktorých môžeme vyberať. 

Saténové sukne sú väčšinou šité v priliehavom strihu niekedy s miernym strihaním do áčka. Odlišujú sa iba svojou dĺžkou. Najčastejším a aj naviac použiteľným prevedením je saténová midi sukňa. Midi dĺžka sukne krásne zvýrazní ženské krivky a je aj ľahko kombinovateľná do množstva outfitov. 

Saténová sukňa môže byť dostupná aj v maxi prevedení. Práve dlhá saténová sukňa krásne vynikne v casual, elegantných aj športovo ladených outfitoch.  Dĺžku a tvar sukne vyberajte podľa vašej výšky a proporcii. Nižšie ženy by mali siahať skôr po kratších strihoch zatiaľ čo vyššie a štíhlejšie ženy si môžu dovoliť rovnako saténovú midi sukňu ako aj dlhú saténovú sukňu.

 

Dbajte na výber materiálu

 introducing-(5)_optimized

Mohlo by sa zdať, že si iba kúpite saténovú sukňu ktorá sa vám páči a ktorá vám pristane a tým je vaša misia pri nakupovaní ukončená. Nie je to však celkom tak. Pri výbere saténovej sukne je dôležité dbať na niekoľko dôležitých faktorov. Najdôležitejším je výber materiálu. Verte tomu, že nie je satén ako satén. 

Satén je jemná, splývavá látka s miernym leskom, ktorá sa vyznačuje elegantným vzhľadom. Pôsobí luxusným dojmom a dáva svojej nositeľke pocit výnimočnosti. Jej výhodou je, že vás v lete príjemne ochladí preto je ideálna do letných outfitov. V chladnejších dňoch zas nie je až tak chladivá a skôr sa prispôsobí teplote tela. 

Ak si vyberáte saténovú sukňu myslite na to, že lepšie sú materiály s jemným perlovým leskom. Vo výslednom outfite tento typ saténu vynikne elegantnejšie a dodá vám punc ženskosti.

Vyberajte kvalitnejší materiál v tomto prípade sa doň rozhodne oplatí investovať. Ak neviete ako ho rozoznať máme pre vás niekoľko tipov. Materiál by mal byť hrubší, hutnejší a hustejšie tkaný. Tenšie verzie saténovej látky sa skôr hodia na negližé a slušivé pyžamká. V prípade saténovej sukne voľte radšej hrubší satén. Je pevnejší a odolnejší. Túto jeho vlastnosť oceníte pri nosení, nakoľko sa nebude tak krčiť a strih bude krajšie sedieť na postave. Majte na pamäti, že pokrkvaná sukňa potopí aj ten najdokonalejší outfit. 

 

Ako vybrať saténové sukne podľa farby

introducing-(1)_optimized

Saténové sukne sa môžu pochváliť tým, že ich miesto v dámskom šatníku je viacmenej nemenné. Aktuálne zažívajú obdobie renesancie nakoľko sa kombinujú nie len do spoločenských outfitov, ale aj do outfitov na bežné nosenie kde dokážu zaujať a vyzerať naozaj štýlovo. Aj z tohto dôvodu je dobré mať v šatníku aspoň jeden takýto trendový model. 

Ak rozmýšľate nad tým akú farbu by ste mala zvoliť na saténovú sukňu respektíve do akej farebnej varianty sa oplatí investovať, odpoveď je naozaj jednoduchá. Čierna saténová sukňa je klasika s ktorou určite nič nepokazíte. Čiernu saténovú sukňu môžete zladiť s basic bielym tričkom, rifľovou bundou a teniskami čím docielite štýlový voľnočasový outfit. Ale stačí ak si k nej oblečiete sexi top a sandálky a môžete v nej vyraziť na romantickú večeru s priateľom, či do spoločnosti. 

Ďalšou farbou v ktorej krásne vynikne saténová sukňa je rozhodne béžová. Či už sa rozhodnete pre jemný béžovo zlatý odtieň alebo výraznejšiu variantu tejto farby, béžová je elegantná, nadčasová a rovnako dobre kombinovateľná ako čierna. Patrí medzi neutrálne farby takže je len na vás aké farby k nej skombinujete. Hodí sa k bielej, modrej a všetkým zemitým farbám. 

Okrem neutrálnych farieb si môžete dovoliť aj saténové sukne vo výrazných farbách. Práve farebné varianty saténovej sukne sú na letné dni ako stvorené. Siahnúť môžete po žltej, azúrovo modrej, zelenej, či cyklamenovej farbe. V žiarivej saténovej sukni budete doslova pútačom pohľadov tak si to nezabudnite poriadne užiť.

Na spoločenské udalosti ako sú svadby, oslavy, večierky či návšteva divadla môžete zvoliť tlmené farebné odtiene od machovej zelenej, cez olivovú, šedú, tmavomodrú, bordovú až po metalické farby ako sú strieborná, či zlatá.

 

Ako a s čím kombinovať saténové sukne

introducing-(2)_optimized

Saténová sukňa je módny chameleón, ktorý sa dokáže prispôsobiť situácii. Možnosti ako ju nosiť sú prakticky neobmedzené. Poďme sa spolu pozrieť ako vyskladať outfit na každú príležitosť.

Na bežné nosenie

Saténové sukne už dávno nie sú prvoplánovo určené len na spoločenské príležitosti.  Ich krása dokonale vynikne ak ich skombinujete s hrubším materiálom. Nebojte sa mixovať textúry. Práve tie dodajú outfitu hĺbu a zaujímavosť. Na bežné nosenie môžete saténovú sukňu nosiť s objemným svetrom a mokasínami. Celkový look doplňte šiltovkou a veľkou shoperkou.

 

V saténovej sukni do spoločnosti

Do spoločnosti si oblečte dlhú saténovú sukňu, doplňte ju štýlovým korzetom alebo ramienkovým topom z rovnakého saténového materiálu. Outfit doplňte jemnými sandálkami a výraznými zlatými šperkami. Keďže ide o večernú akciu nezabudnite na listovú kabelku a sexi červený rúž.

 

Saténová sukňa do práce

Do pracovného prostredia je saténová sukňa tiež vhodným kúskom, ktorý si rozhodne môžete dovoliť. Skombinujte saténovú sukňu a elegantnú blúzku. Outfit doplňte sakom a decentnými šperkami. V tomto prípade to so stylingom veľmi neprehánajte. Stavte na decetnosť a profesionalitu. 

introducing-(6)_optimized

Saténová sukňa v športovom duchu

Saténové sukne krásne vyniknú v športovom outfite. Jemnosť a elegancia saténovej sukne sa potlačí do pozadia keď ju zladíte s tričkom s efektnou potlačou a teniskami. Keďže je v móde vrstvenie, outfit môžete navrstviť bomberkou, či rifľovou, alebo koženou bundou. Celkový styling doťuknite ľadvinkou, alebo crossbody kabelku a veľkými slnečnými okuliarkmi v štýlovom vzhľade.

 

Trendy outfit so saténovou sukňou

Saténová sukňa je sama o sebe trendom nebojte sa ju kombinovať s inými trendovými kúskami. Kľudne siahnite po farebnej saténovej sukni a skombinujte ju s polotričkom alebo tričkom a oblekovou vestou. Čiernu saténovú sukňu môžete zladiť s pásikavým svetrom v bieločiernom prevedení a nič vám nebude brániť tomu, aby ste si urobili štýlovú foto na instagram. 

Saténové sukne sú skvelým kúskom v každom šatníku a ponúkajú vám nekonečné možnosti využitia. Tak sa nebojte ich kombinovať do štýlových outfitov v ktorých vaša ženská postava dokonale vynikne. Je len na vás či si zvolíte neutrálne odtiene alebo popustíte uzdu vašej fantázii a siahnete po farebnej smršti. Jedným sme si v tomto prípade istý. Určite si saténovú sukňu vo vašom šatníku doslova zamilujete.

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com