Čo si obliecť pod sako, aby ste vyzerala 5 krát inak

 Sako v dámskom šatníku svoje stabilné a nenahraditeľné miesto. Patrí k základným kúskom, ktoré sa dajú dobre vrstviť a kombinovať preto je dobré vedieť, čo sa k saku hodí a čo si pod sako môžete dovoliť obliecť. Netreba k tomu špeciálne poznatky. Vystačíte so základnými kúskami v základnej farebnej palete takže s kombinovaním farieb si tiež nemusíte lámať hlavu. Sako sa hodí do ležérnych aj elegantných outfitov a voľbou spodnej vrstvy môžete váš outfit podčiarknúť, či ozvlástniť.

Poďme sa spoločne pozrieť na to, čo si obliecť pod sako tak, aby ste vždy vyzerala módne a upravene. Stačí vám jedno dobre padnúce sako, k tomu zopár použiteľných základných vrstiev a dokonalý look máte na svete. Verte tomu, že po prečítaní tohto článku budete vedieť ako nosiť a kombinovať sako 5 krát inak ale pritom vždy šmrncovne s dávnou ženskosti.

 

Ako vybrať dámske sako na rôzne príležitosti

Dámske sako už dávno nie je určené iba do biznis prostredia, či ako súčasť elegantných outfitov. Dnes je pozícia saka v dámskom šatníku úplne iná. 

Dámske sako sa dokonale adaptovalo v ležérnom mestkom looku a nosí sa k rifliam, s cargo nohavicami a rovnako tak aj v kombinácii s teplákami.

Ideálnou možnosťou je ak zvolíte jednofarebné dámske sako. Zvoliť môžete čierne, alebo béžové sako, ktoré je neutrálne a hodí sa do množstva outfitov. Rovnakú službu vám urobí aj biele sako, ktoré tiež pôsobí elegantne a upravene s lodičkami aj s teniskami. Pri výbere saka myslite tiež na jednoduché strihy a čisté línie tak môžete sako jednoducho ladiť.

Aj z toho dôvodu, že je dámske sako považované za základný bod šatníka. Dá sa dobre kombinovať a prispôsobiť rôznym outfitom. Poďme sa pozrieť, čo vrstviť pod sako, aby ste vyzerali 5 krát inak.

 

Dámske sako a tričko

introducing-(4)_optimized_1

Tričko je jednoznačne základnou možnosťou, ktorú môžete zvoliť pod sako. Čím jednoduchšiu variantu použijete, tým bude jednoduchšie zladiť ho k saku. 

Ideálnou možnosťou je jednofarebné tričko v basic prevedení bez potlače a aplikácii. Jednoduché tričko vám ponúka široké možnosti použitia nakoľko sa hodí k jednofarebnému saku, ale rovnako ho môžete kombinovať aj so vzorovaným sakom. Naopak vzorované tričko a tričko s potlačou si žiada jednofarebné sako. 

Tričko ponúka aj kreatívne možnosti, ktoré môžete zapracovať do outfitu. Ak si pod sako oblečiete tričko s nápisom odkazujúcim na váš názor, alebo obľúbenú myšlienku môžete tak outfit ozvláštniť a zároveň mu dodať punc jedinečnosti.

Spojenie saka a trička predstavuje modernú klasiku ktorú môžete kombinovať s rifľami a nosiť ako bežný denný outfit, či už do práce, alebo keď sa chcete stretnúť s priateľmi pri pohári vínka. 

 

Dámske sako a košeľa

introducing-(2)_optimized_2

Ďalšou tradičnou možnosťou čo si obliecť pod sako je spojenie v ktorom sa spolu snúbia dámske sako a košeľa. Ak siahnete po klasickej bielej košely bude táto varianta ešte presvedčivejšia. Spojenie saka a košele je rokmi overené a dokonale fungujúce. Navyše elegancia saka sa bielou koseľou ešte viac násobí. 

Sako v kombinácii s košeľou je možné nosiť na množstvo spôsobov. Ak sa sako a košeľa skombinujúelegantnými cigaretovými nohavicami a lodičkami budú pôsobiť elegantne a upravene. Ak sako a košeľu zladíte so širokými baggy riflami váš outfit sa razom premení na štýlový outfit do mesta, či na párty. Tu je vidieť ako sa základné kúsky dokážu meniť v závislosti od toho, s čím ich skombinujete.

Čo sa týka farebnej palety. Siahnuť môžete aj po akejkoľvek inej farbe košele. Farebné variácie sú prakticky neobmedzené. Ak máte rada farby a nebojíte sa kombinovať rôzne farby, či už tón v tóne, elebo máte odvahu aj na komplementárne spojenia farieb choďte do toho, výsledok bude v každom prípade dokonalý. Outfit nezabudnite zladiť s vhodnými doplnkami, aby celkové vyžarovanie nepôsobilo fádne.

 

Dámske sako a rolák

introducing-(3)_optimized_2

Rolák je skvelou možnosťou ktorú si môžete obliecť pod sako zvlášť v prechodných obdobiach ako je jar a jeseň. Rolák prináša hrejivú vrstvu pod sako a dotvára celkové vrstvenie o hrubší element.

Rolák môže byť v akejkoľvek farbe. Aj v tomto prípade je jasné, že so záklanými farbami určite nič nepokazíte a aj ich najjednoduchšie použijete do outfitu. Ak však siahnete po farebných variantoch ako sú výrazný žltý, červený či petrolejový rolák neurobíte chybu a do jesenných outfitov ich poľahky zapracujete. V jarných mesiacoch sa zamerajte skôr na pastelové odtiene, ktoré symbolizujúcu prebúdzajúcu sa prírodu. 

Čo sa saka týka k roláku môžete skombinovať akékoľvek sako. Ideálne sú však saká, ktoré sú z hrubšieho materiálu s podšívkou. Mimoriadne vhodné je v tomto prípade použitie tvídového sako.

Rolák a sako si môžete obliecť nielen na bežné nosenie ale aj do spoločnosti. Na večerné a spoločenské udalosti voľte skôr efektné roláky, či už vytvorené z lurexovej tkaniny, alebo priehľadné roláky, kľudne aj zdobené perličkami, či kamienkami. Farebne outfit laďte do tmavých farieb, ktoré sú ideálne na večerné a slávnostné udalosti. Sako takéto spojenie dokonale podčiarkne a dodá mu punc originality.

 

Dámske sako a body

introducing-(6)_optimized_2

Dámske body sa v poslednom období dostáva do popredia. V kombinácii so sakom vytvára dokonalé kombo. Výhodou nosenia body je jeho praktickosť. Body skvele vynikne v kombinácii s nohavicami alebo sukňou s vysokým pásom. V takom prípade môžete okrem klasickej dĺžky saka siahnúť aj po krátkom kropnutom saku v modernej dĺžke. 

Dámske body je dostupné v rôznych variantoch. Od jednoduchých basic modelov na ramienka pripomínajúcich tielko až po varianty s dlhým, či krátkym rukávom, asymetricky strihané body, či veľmi efektné čipkované body. Všetky tieto variantyvhodné na to, aby ste ich kombinovali so sakom. 

Osobitou kategóriu je práve čipkované body. V tomto prípade môžete siahnúť aj po modeloch s odelenia bielizne. Čipkované body s kosticami či vystuženými košíkmi krásne zvýraznia vaše ženské prednosti, ktoré v kombinácii so sakom vyzerajú naozaj veľmi žensky a rafinovane. Takýto outfit sa hodí na spoločenské akcie ale dovoliť si ho môžete aj na bežné nosenie. V tom prípade to ale s vyzývavosťou veľmi nepreháňajte.

 

Dámske sako a crop top

introducing-(1)_optimized_2

Skrátené strihy v dnešnej móde nanajvýš aktuálne. Krátke cropnuté tričká, či košele sú v módnych kolekciách už niekoľko sezón. Nie je preto ničím výnimočným, že sa kombinácia saka a crop topu pomerne rýchlo udomácnila v štylistických zámeroch viacerých žien, až sa z toho stal obľúbený módny trend. 

Crop topy sú skrátené tričká dostupné v rôznom prevedení a z rôznych materiálov. Vyberať môžete klasické bavlnené crop topy ale aj viskózové, úpletové a pod. Kombinácia predĺženého saka, nohavíc s vyšším pásom a krátkeho topu vyznie v konečnom dôsledku veľmi efektne.

Cropnuté topy zvýraznia postavu a odhalia časť tela čo prináša do outfitu trochu želaného sexepílu.

Ak rozmýšľate nad tým kam a ako nosiť kombináciu saka a crop topu učite vám odporúčame zladiť ich do ležérnych outfitov na bežné nosenie. Do práce takýto outfit asi nie je práve vhodný, ale na voľnočasové aktivity si ho rozhodne môžete dovoliť. Dámske sako a crop top môžete skombinovať aj do elegantných outfitov. Použite ich ako základ, ku ktorému môžete kombinovať buď eleganté nohavice alebo puzdrovú sukňu. Celkový styling podčiarknu klasické dobre strihané lodičky. Na večernú párty outfit ozvláštnite použitými materiálmi. Staviť môžete na štýlový flirtový crop top, alebo voľnú saténovú sukňu.

Dúfame, že sme vás dotatočne presvedčili o tom, že dámske sako do vášho šatníka jednoznačne patrí. Netreba sa ho báť ako kostlivca v skrini. Určite ho už nebudete ukrývať a rozmýšľať nad jeho použitím. Sako je na to aby sa nosilo a predviedlo v celej svojej kráse. Stačí pár vhodných kúskov a dámske sako môže byť súčasťou vášho každodenného štýlového šatníka. Zamyslite sa nad našími radami a veríme, že jeho kombinovanie a nosenie už nebude pre vás problémom práve naopak.

Autor:Alila

Foto zdroj: pinterest.com