Módne flitre, trend ktorý vás uchváti

Učarovali vám flirte? Rozmýšľate ako ich šikovne využiť vo svojich outfitoch? Tak v tom prípade ste na správnom mieste. Flitre patria medzi trendové záležitosti a čoraz častejšie sa objavujú na mnohých možno aj nečakaných materiáloch a typoch oblečenia. Flitre už dávno nie sú predurčené iba na večerné príležitosti ich sila sa pretlačila aj do bežných denných outfitov, kde sa s hrdosťou ukazujú a užívajú si svoje neopakovateľné čaro. 

Poďme sa pozrieť na to ako nosiť flitre v bežných denných outfitoch. Ako a s čím ich kombinovať, aby nepôsobili gýčovo a nevhodne. Naučte sa ozvláštniť outfit o flirte a byť jedinečná v každom okamihu. V tomto článku sa dozviete čo si obliecť k flitrovanému saku, sukni, nohaviciam. Zistíte čo všetko môže byť ozvláštnené flitrami. Ako vyskladať zaujímavé outfity v ktorých budú dominovať flitre.

 

Čo sú flitre? Aké druhy poznáme?

flit_optimized

Na začiatok je dobré si povedať, čo to tie flitre vlastne . Určite to pre väčšinu z vás nie je žiadna neznáma. Flitre sú pomerne častým zjavom v dámskom šatníku. Ide o holografické malé častice väčšinou v kruhovitom tvare, v strednej časti doplnené o dierku prostredníctvom ktorej je možné flitre našívať na odev. 

Môžu byť použité solitérne iba ako doplnok výšiviek, alebo môže byť flitrami ozvláštnená napríklad čipka.

Opačným spôsobom použitia flitrov je ich použitie v hustom slede, čo vytvára flitrovanú látku použiteľnú na šaty, tričká, topy, ale aj na sukne, nohavice, či saká.

Flitre môžu mať rôznu veľkosť od malých až po maxi prevedenia. Použitie rôznych veľkostí flitrov v rámci jedného odevu môže pôsobiť veľmi efektne. Typickým príkladom sú koktejlové šaty kde sa veľkosť flitrov zväčšuje od pŕs na dol.

Flitre sú dotupné v najrôznejších farebných variantách. Dostupné sú v metalických farbách hlavne v striebornej, medenej a zlatej. Stretnúť sa však môžete aj s farebnými flitrami s holografickým efektom vo fialovej, modrej, zelenej, či ružovej farbe. Trendové sú najmä flitre s ombré efektom, alebo dvojfarebné flitre ktoré umožňujú zaujímave farebné efekty. Akú farbu flitrov si vyberiete je preto len na vašej preferencii a módnom vkuse. So žiadnymi určite neurobíte chybu.

 

Ako nosiť flitre

Väščina z nás pozná flitre ako súčasť spoločenských odevov. To je ale iba jedna možnosť ako nosiť flitre. Flitre totiž ponúkajú oveľa viac možností ako ich nosiť.

Prvoplánovo sa použitie flitrov zaraďuje do elegantných outfitov. Ako prvé si asi vybavíte dlhé, či krátke flitrované šaty, ktoré sú ideálnou voľbou na plesy a večierky. Flitrované šaty, topy a saká si nájdu svoje miesto aj počas silvestrovských oslav preto sa flitrovaná móda dostáva do popredia hlavne v období ku koncu roka. 

Flitre však môžete nosiť po celý rok a užívať si ich trblietavú krásu. Flitre sa pretransformovali aj do bežnej casual módy a kombinujú sa aj na bežné nosenie. Môžete ich nosiť v rámci voľného času, aj ako súčasť vyslovene športových outfitov. 

Poďme sa pozrieť na to, ako kombinovať flitrovanú sukňu, šaty, sako, bundu, ale aj netradičné kúsky ako šortky, či nohavice.

 

Flitrovaná sukňa

FL5

Flitrovaná sukňa je jedným z trendov, ktoré sa asi najviac pretlačili do bežného používania. Na bežný deň môžete siahnúť po flitrovanej sukni, ktorú doplníte bielym tričkom. Celý look môžete zavŕšiť sakom, alebo bomberkou.  Skvelou kombináciou je aj flitrovaná sukňa v kombinácii s objemným svetrom. Tento look podčiarkne štýlová kabelka a efektné lodičky, prípadne kozačky. Asymetricky strihaná flitrovaná sukňa a klasická košeľa vytvoria harmonický celok. Outfit zavŕšia farebné lodičky a kabelka.

 

Flitrovaný top

FL4

Flitrované topy sa tešia veľkej obľube. Sú dostupné v rozličných strihoch od klasických tričiek s krátkym, či dlhým rukávom, cez topy okolo krku, až po efektné topy na tenké špagetové ramienka. Flitrované topy dodajú do outfitu zaujímavý detail, ktorý rozhodne pritiahne pozornosť. Môžete ich kombinovať elegantným aj ležérnym spôsobom. Flitrovaný top a rifle, či široké nohavice vytvoria skvelý základ outfitu. Flitre odporúčame kombinovať s jednofarebným oblečením. Siahnúť môžete po neutrálnych aj výrazných farbách. Flitre dokonca znesú aj kombináciu s neónovými farbami. Túto kombináciu však odporúčame iba odvážnym dámam. 

 

Flitrované nohavice

FL1

Flitrované nohavice to už je kúsok ktorý sa radí do oddelenia výstredných módnych kúskov, ktorých nosenie si predsalen vyžaduje trochu zručnosti. Nič však nie je nemožné. Flitrované nohavice v širšom strihu spojte s jednoduchým tričkom s výraznou potlačou, alebo jemným bielym topom v boho štýle. Čierne zvonové nohavice, rolák a sako v kombinácii s teniskami budú pôsobiť mlado a šmrncovne. Strieborné flitrované nohavice a šedý objemný sveter s metalickými aplikáciami, či trendový roztrhaný sveter tiež vytvoria zaujímavý outfit.

 

Flitrované sako

FL2

Aj sako môže mať flitrovanú podobu. Flitrované sako krásne ozvláštni aj na prvý pohľad jednoduchý outfit. Jednofarebné tričko a rifle budú vyzerať úplne inak ak ich doplníte flitrovaným sakom. Môžete zvoliť klasický strih saka, ale kľudne môžete siahnúť aj po predĺžených, či naopak skrátených sakách, ktoré sa hodia k nohaviciam s vysokým pásom. Oversize saká sa zase dokonale pristanú ku skinny nohaviciam, alebo puzdrovej sukni. Okrem overených lodičiek si môžete obuť aj tenisky, alebo ponožkové čižmičky. Flitrované sako môže mať metalickú podobu, alebo môžete siahnúť aj po farebných variantoch ako napríklad po bledofialovej, či modrej variante.

 

Flitrované šaty

FL3

Flitrované šaty sú klasikou, ktorú však tiež môžete poňať tak trochu netradične. Strieborné flitrované šaty môže skombinovať s tenkým bielym rolákom a doplniť kovbojskými čižmami. Ďalšou možnosťou ako nosiť flitrované šaty je doplniť výraznými ružovými čižmičkami s metalickým efektom.

 

Flitrovaný sveter

FL7

Svetre s použitím flitrov sa z času na čas vracajú do módy. V žiadnom prípade nejde o zastaralé kúsky. Práve naopak. Výrazný ružovo šedý sveter flitre krásne ozvláštnia. Môžete si byť istá, že takýto sveter určite nezostane nepovšimnutý. Rovnako tak klasický čierny sveter bude vyzerať hneď inak ak ho budú zdobiť veľké čierny flitre. Môžete ho použiť do monochromanického outfitu, alebo aj ako kontrast k farebnému oblečeniu.

 

Flitrovaná bunda

FL6

Bundy sú väčšinou vyrábané v klasický strihoch a vyhotoveniach. Ak siahnete po výraznom modely s flitrami vaše outfity budú hneď o čosi viac módne. Flitrovaná bomberka, alebo rifľová bunda pošitá flitrami. Budú patriť k zaujímavým kúskom vo vašom šatníku. Môžete ju kombinovať s nohavicami, šortkami aj sukňou. Hodí sa k teniskám, ale rovnako aj k elegantným topánkam na podpätku.

 

Flitrovaný komplet

FL8

Ak sa nebojíte vytŕčať z davu a doslova si užívate keď sú ako sa hovorí všetky oči na vás máme tu pre vás skvelý tip. Siahnite po flitrovanom kostýme alebo komplete. Zvoliť môžete nohavicový, sukňový komplet, alebo aj komplet v ktorom budú dominovať šortky. Takýto komplet sa vyslovene hodí na spoločenské udalosti, večierky a plesy. Zvoliť môžete elegantnú čiernu farbu, alebo luxusne pôsobiacu zlatú, či striebornú. Flitrovaný komplet môžete poňať aj ležérnym štýlom. stačí ak ho zladíte s teniskami a doplníte šiltovkou.

 

Flitrované doplnky

FL11

Ak sa bojíte siahnúť po výraznom kuse odevu na ktorom budú dominovať flitre, budú pre vás flitrované doplnky tou správnou voľbou. Práve takýto zaujímavý detail, ozvláštni každý outfit a dodá mu punc originality. Najednoduchšou voľbou je flitrovaná kabelka, ale ak sa nebojíte experimentovať môžete zvoliť flitrovaný turban. Decentnejšou alternatívou sú flitrované čelenky, alebo brošne.

 

Veríme, že sme vás inšpirovali a že sa flitre stanú súčasťou aj vašich outfitov. Hor sa do experimentovania a vytvárania zaujímavých outfitov s flitrami.

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com